Orthomoleculaire Therapie

Kosten en duur

Prijs: €50,00
Duur: 30 minuten

DE VOORDELEN

PROFESSIONEEL ADVIES 100%
BEHANDELING OP MAAT 100%
UITGEVOERD DOOR SPECIALISTEN 100%

Wat kunt u verwachten?

Orthomoleculaire Therapie

Gewicht verliezen is lastig. Die eerste 3 kilo’s dat lukt nog wel, maar daarna en dan ook het  vasthouden van uw optimale gewicht… Hoe vaak heeft u al last gehad van dat jojo-effect? 

En wist u dat regelmatig jojo-en op termijn een risico geeft op hart- en vaatklachten. Wij helpen u graag begeleiden naar uw optimale gewicht met voeding. Dat doen we door samen te puzzelen. Puzzelen: omdat iedereen uniek is. Er bestaat geen standaard die geschikt is 

voor iedereen. De ervaring heeft ons geleerd dat een lichaam tijd nodig heeft om zich aan te passen aan veranderingen, zeker als er al onderliggende aandoeningen zijn of op de loer liggen als diabetes en reuma. Gaat u te snel en/of te veel dan heeft dat consequenties. Een betere keuze aan voedingsmiddelen is al een eerste stap naar een meer volwaardig en gezonder voedingspatroon wat kan resulteren in gewichtsverlies. Heb ik uw interesse gewekt, maak dan een afspraak voor een intake. 

In de intake bespreken we uw wensen, geschiedenis, heb ik een analyse gemaakt van uw huidige voedingspatroon en meet ik de lichaamssamenstelling als lengte, gewicht en eventueel spier- en vetmassa middels een Bia-meting. Aan de hand van deze gegevens stel ik een voedingsadvies op en kijken we samen naar in hoeverre u daarin begeleid wilt worden.

Bij de intake graag de volgende gegevens meebrengen 

  • Zorgpas 
  • Identiteitsbewijs 
  • eventuele verwijzing arts 
  • overzicht medicatie en voedingssupplementen 
  • eventuele labuitslagen 
  • een voedingsoverzicht per dag over de afgelopen drie dagen 


Begeleiding door een orthomoleculair therapeut wordt voor de eerste drie behandeluren vergoed uit de basisverzekering 

van alle zorgverzekeraars met aftrek van het eigen risico (per kalenderjaar).  

De hoogte van de vergoeding is per zorgverzekeraar anders.  

Een aanvullende verzekering kan eventueel extra behandeluren dekken. Ook dit is afhankelijk van welke zorgverzekeraar u heeft. 

MARGRIET: Orthomoleculaire therapeut

Ik help u aan een gezonder voedingspatroon.

Ik ben gespecialiseerd op het gebied van voeding bij chronische aandoeningen.