Vitaliteit

Alles in ons leven draait om vitaliteit. Het is ook wel onze energie, iets wat we niet kunnen vastpakken. Wanneer onze levensenergie op gaat merk je dit in je dagelijks leven. Je functioneren wordt beïnvloed zowel privé als op je werk. Dit met alle gevolgen van dien zoals ziekte, verzuim op het werk of frustraties in je relatie. Gelukkig wordt de maatschappij bewust van de gevolgen van vitaliteitsklachten. Logisch ook, we hebben er toch allemaal mee te maken?

Vitaliteitsklachten

Na een dag gewerkt te hebben in de praktijk verbaas ik me erover dat iedere klant vitaliteitsklachten had. Je herkent het misschien wel, de wallen onder de ogen die wij op wonderbaarlijke wijze moeten laten verdwijnen. Want ja, de oorzaak aanpakken, dat kunnen we niet. Even wat extra aandacht voor de nek tijdens de massage, want ook die zit vol met stress. Een onrustige huid? Natuurlijk, we hebben de kennis in huis om de huid rustiger te maken, maar hoe gaat het nou echt met deze klant?
Gefrustreerd word ik er van. Want iemand helpen, dat doen we toch het allerliefst? Maar helpen we de klant nou echt door alleen te werken aan de ‘buitenkant’, of moeten we ons juist meer gaan richten op de binnenkant?

Voorkomen of ‘genezen’?

Zelf ben ik een voorstander om vitaliteitsklachten te voorkomen. Helaas merk je dat de klanten pas komen wanneer er klachten ontstaan. Herkenbaar ook, want van die stress nek wil ik ook wel af. Wanneer er zich geen problemen voor doen in gezondheid dan zien we geen reden om iets te voorkomen. Het gaat toch immers goed? Wanneer het dan niet meer goed gaat, dan grijpen we pas in. Hoe fijn zou het zijn om preventief te werken aan een mooiere huid, betere gezondheid en minder spierspanning?

Persoonlijke valkuilen

Om de vitaliteitsklachten te herkennen moeten we eerst bewust worden van de persoonlijke valkuilen. Deze valkuilen kunnen namelijk voor iedereen verschillend zijn. Iemand kan bijvoorbeeld bijzonder goed functioneren met 5 uur slaap terwijl ik me dan vooruit moet slepen als een natte dweil. Dus stel de vraag; wanneer voel jij je minder vitaal? Bij een nacht minder slaap, een te vette hap, drukte op het werk, verkeerde houding of te weinig bewegen? Misschien maak je jezelf altijd druk of ben je juist onzeker. Allerlei factoren die er voor zorgen dat je potje energie leeg gaat.

Advies van De beautyspecialist

Wees bewust dat iedereen verschillend is. Je analyse en behandelplan misschien niet voldoende ondersteuning biedt om de oorzaak te achterhalen. Maak daarom een ‘vitaliteitsplan’ die je opstelt ter ondersteuning. De beautyspecialist helpt je bij het maken van een persoonlijk vitaliteitsplan. We stellen vragen over onderwerpen zoals stress level, beweging, voeding en slaap. We gaan hierover in gesprek en kom achter de oorzaak en persoonlijke valkuilen. We richten ons op preventie en het bewust maken van de mogelijke valkuilen. We combineren het advies met behandelingen die passen bij jou wensen en behoeften. Maak direct een afspraak of neem telefonisch contact op.

POST DELEN:

Zie ook onze andere berichten

Nieuwsbrief-januari

NIEUWSBRIEF JANUARI Wij hebben niet stilgezeten binnen onze praktijk en willen u graag  informeren over een aantal belangrijke onderwerpen en

Lees meer

Acne en voeding

Acne en voeding Er kan een relatie tussen zuivel en acne zijn. Uit onderzoek is gebleken dat acne of huidontstekingen

Lees meer