Wat te doen met Rosacea

Het is koud buiten en daar kan je huid zichtbaar op reageren. Zeker als je al een gevoelige huid hebt die snel roodheid laat zien. Door kou kan roodheid, zoals rosacea, erger worden. Hoewel rosacea nog niet te genezen is, kun je het wel met de juiste verzorging onderdrukken en onder controle houden. In deze blog hebben we het over rosacea (hoe kan je het herkennen en wat verergert het?), verzorgingsproducten en medicijnen die de symptomen bij rosacea kunnen verminderen.

Hoe kun je rosacea herkennen?

Rosacea komt voor bij vrouwen vanaf 30 jaar. Wees terughoudend met antibiotica. Dit verstoord de weerstand van de darmen enorm en dus je weerstand van je huid!. De diagnose is niet eenvoudig te stellen omdat veel kenmerken van acne, couperose aanwezig zijn. Zelfs artsen weten vaak niet precies waar ze op moeten letten. De couperose die je vaak ziet komt voor bij een wat oudere leeftijd ( 30 +) is wat vetter en zie je ook wat vergrote poriën. Als je merkt dat het komt en gaat dan is het voor ons duidelijk dat het gaat om rosacea. Rosacea betekend letterlijk “ zo rood als een roos “ en wordt gekenmerkt door een rode huid. Hierbij zijn vaak de wangen, neus en kin rood. Op deze plekken kunnen gesprongen bloedvaatjes (teleangiëctastieën ook wel couperose genoemd) zichtbaar zijn, maar vaak ook rode bultjes en puistjes. Niet altijd zijn alle kenmerken even duidelijk aanwezig. Ook de vorm van strakke wangen of een trekkerig gevoel van de huid is een kenmerk.

Voedselintoleratie

De oorzaak van rosacea is niet bekend. Waarschijnlijk wordt de aandoening veroorzaakt door een ontregeling van het immuunsysteem. Ook de Demodex mijt, een organisme dat van nature op de gezonde huid voorkomt, zou van invloed kunnen zijn. Daarnaast speelt erfelijkheid een rol. Artsen schrijven vaak antibiotica voor om rosacea te behandelen. Dan help je de darmflora om zeep dat is niet aanpak van de bron van het probleem. En goed functionerende darmen zijn enorm belangrijk voor een gezonde huid. Wij geloven dat dat rosacea vaak te maken heeft met voedselintoleratie of allergie. Soms hebben vrouwen geen idee dat ze een glutenallergie hebben. De test laat het veilloos zien.( met bioresonantie) Bij het skippen van de gluten zie je dat de huid meteen opknapt. Helicobacter Pylori en wellicht Staphylococcus Aureus bij een superinfectie (dit is een infectie die optreedt bovenop of naast een ander ziekteproces) of een verstoorde huidflora (microbioom) een rol spelen bij rosacea.

Hoe is je weerstand?

Soms is rosacea niet 100% te genezen. Maar behandelen kan gelukkig wel, en daarmee is deze huidaandoening wel prima onder controle te houden. Wanneer de voeding is aangepakt kunnen we vervolgens de weerstand van de huid langzaam weer gaan opbouwen. Dat kan met een fruitzuren peeling en Microneedling, stapje voor stapje. Je moet steeds de grenzen iets verleggen, maar niet met grote stappen Wij hebben zeer goede resultaten met onze microneedling en huidverzorgende producten met een cocktail van vitamines. De weerstand van de huid wordt hiermee fors opbouwt. Dit kan met opvoeren in combinatie van verschillende behandelingen met o.a. Microneelding.

POST DELEN:

Zie ook onze andere berichten

Nieuwsbrief-januari

NIEUWSBRIEF JANUARI Wij hebben niet stilgezeten binnen onze praktijk en willen u graag  informeren over een aantal belangrijke onderwerpen en

Lees meer

Vitaliteit

Vitaliteit Alles in ons leven draait om vitaliteit. Het is ook wel onze energie, iets wat we niet kunnen vastpakken.

Lees meer