Spanningshoofdpijn

Door mijn kennis als fysiotherapeut en 20 jaar ervaring als huidspecialist heb ik een eigen behandeling ontwikkeld bij chronische hoofdpijn en migraine met bron van probleem het klemmen, knarsen en mondgedrag.

Wanneer de kauwspier (masseter spier) wordt overbelast, bijvoorbeeld door overmatig kauwen of tanden knarsen, onderkaak naar voren vastzetten, inzuigen wangen bij stress en onrust, kan dit ook leiden tot spanningshoofdpijn. Dit komt door de vorming van verhoogde spierspanning dat overbelast wordt, verzuren gaat en vervolgens hoofd, – oor en nekklachten kan geven, bij het oor en ter hoogte van het voorhoofd.

In dit geval kunnen deze klachten al na 3 behandelingen verdwijnen wanneer ik deze cliënten behandel. Ik behandel door middel van bindweefselmassage van nek, halsspieren en gezichtsspieren. Dit werkt fantastisch.

Deze combinatie komt zelden voor omdat er weinig fysiotherapeuten zijn die huid, – en spierkennis hebben van het gelaat, waar ik die kennis al 20 jaar heb. Daarnaast laat ik voelen en zien hoe ze dit zelf thuis kunnen toepassen voor een versneld en blijvend effect.

POST DELEN:

Zie ook onze andere berichten

Nieuwsbrief-januari

NIEUWSBRIEF JANUARI Wij hebben niet stilgezeten binnen onze praktijk en willen u graag  informeren over een aantal belangrijke onderwerpen en

Lees meer

Vitaliteit

Vitaliteit Alles in ons leven draait om vitaliteit. Het is ook wel onze energie, iets wat we niet kunnen vastpakken.

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *